Este oficial! Crește prețul la apa potabilă și la canalizare în Ploiești!

670

În ședința extraordinară de consiliu local din 13 septembrie 2021, consilierii PNL+USR/PLUS + Prahova în Acțiune + Alde ( Paul Palaș ), au aprobat solicitarea operatorului Apa Nova de majorare a tarifelor pentru apă potabilă și canalizare. Singurul care a votat împotriva a fost Bogdan Lupu de la PRO România.

Noile tarife pentru apă cresc de la 2.91 lei/m cub fără TVA, la 3,11 lei/m cub fără TVA, iar cele pentru canalizare cresc de la 1,26 lei/ m cub fără TVA, la 1,38 lei fără TVA.

Reamintim că această majorare vine la mai puțin de 2 luni de când aleșii locali PNL-USR-PLUS-ALDE au aprobat mărirea tarifului la gigacalorie, de la 375 lei/Gcal/TVA inclus la 431,47 lei/Gcal/TVA inclus ( preț pe care ploieștenii îl vor plătii în totalitate, direct sau indirect)

De asemenea, au fost desemnate persoanele din Primăria Ploiești care să semneze creditele în valoare de 28 milioane lei la CEC BANK ( aproximativ 5,6 milioane de euro). Primarul Andrei Volosevici anunța că cele două împrumuturi sunt absolut importante în contextul în care este necesară co-finanțarea unor proiecte europene.

Cei 28 de milioane de lei sunt împărțiți în 2 credite: unul în valoare de 10 milioane de lei și a unui alt credit cu o valoare de 18 milioane de lei. Ambele credite au o durată de 13 ani, cu o perioadă de grație de trei ani.