Epidemia de GRIPĂ a făcut 54 de victime. Încă trei bărbaţi şi trei femei au murit din această cauză, în Sălaj, Sibiu, Prahova şi Bucureşti

926

Alţi trei bărbaţi, în vârstă de 57, 62 şi 78 de ani şi trei femei în vârstă de 34, 62 şi 63 de ani, din judeţele Sălaj, Sibiu, Prahova şi Bucureşti, au murit din cauza gripei, anunţă marţi seară Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP). Numărul deceselor a ajuns astfel la 54.

Cel mai recent deces provocat de gripă a fost înregistrat chiar marţi, 29 ianuarie, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 57 de ani, din judeţul Sălaj, confirmat cu virus gripal tip A. Medicii încă nu ştiu dacă acesta era vaccinat antigripal sau nu, anunţă Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP).

Luni, au murit o femeie în vârstă de 34 de ani din judeţul Prahova, confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09 şi un bărbat de 78 de ani, tot din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Sâmbătă, 26 ianuarie, au murit, tot din cauza gripei alte două femei, de data aceasta din Bucureşti, una de 62 de ani, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09 şi una de 63 de ani, confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09.

Vineri, 25 ianuarie, a murit un bărbat de 62 de ani, din judeţul Sibiu, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare.

Cu toţii sufereau şi de alte boli.

Numărul deceselor provocate de gripă de la începutul sezonului se ridică astfel la 54.

Sursă Mediafax