Emoții pentru primarul Andrei Volosevici! Dosarul în care este judecat pentru fapte de corupție a ajuns la final!

1268

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici și administratorul public, Simona Albu, au ajuns la sfârșitul procesului penal în care sunt judecați ( dupa 16 termene), la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul privind infracțiunile de corupție în care sunt judecați.

La ultimul termen de judecată, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție amânat pronunțarea sentinței pentru data de 20 ianuarie 2022 în vederea redactării și pronunțării sentinței.

Cauza are ca obiect apelul priveşte infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000), traficul de influenţă (art.291 NCP) şi abuzul în serviciu (art.297 NCP) , dosar în care Volosevici a fost achitat în prima instanţa. Reamintim că primarul Adrian Dobre a formulat apel împotriva hotărârii de achitare a lui Volosevici, apelul primăriei fiind înregistrat la instanţa care a pronunţat hotărârea fix în ultima zi a anului trecut.

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat, în dată de 7 februarie 2020, apelul declarat de către DNA şi Primăria Ploieşti (prin primarul în funcţie Adrian Dobre), împotriva deciziei Curţii de Apel Ploieşti, primul termen stabilit fiind 5 martie 2020, dată la care a început judecarea apelului penal.

Andrei Volosevici este urmărit penal pentru fapte de corupţie în legătură cu finanţarea echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, prejudiciul estimat din bugetul local de procurorii DNA fiind de 32.577.437 lei și concomitent, de obținerea de către S.C. FC PETROLUL SA Ploiești a unui folos necuvenit de aceeași valoare.

Pe fond, acestia au fost achitați:

“Constată că legea penală mai favorabilă inculpatului Volosevici Andrei Liviu este Codul penal în vigoare. (…) achită pe inculpatul Volosevici Andrei Liviu, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit (…) achită pe inculpatul Volosevici Andrei Liviu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă(…) achită pe inculpatul Volosevici Andrei Liviu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă II. Constată că legea penală mai favorabilă inculpatei Albu Simona este Codul penal în vigoare. (…) achită pe inculpata ALBU SIMONA, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit. În baza art. 397 C.pr.pen. rap la art. 25 alin. 5 C.pr.pen. lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de către partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială mun. Ploieşti împotriva inculpaţilor Volosevici Andrei Liviu şi Albu Simona. În baza art. 397 alin. 5 C.pr.pen. menţine sechestrul asigurător instituit prin Ordonanţa nr. 97/P/2012 din data de 07.06.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor Volosevici Andrei Liviu şi Albu Simona. În baza art. 398 C.pr.pen. rap. la 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în soluția Tribunalului Prahova.”

Foto: Facebook/Andrei Volosevici