Eleva de 17 ani care a căzut cu tot cu geam din autobuz a fost operată pe creier. „Şoferul nici n-a ştiut ce se întâmplă. Avea căşti pe urechi“

798

O tânără în vârstă de 17 ani din Ploieşti a fost grav rănită după ce a căzut cu tot cu geam dintr-un autobuz aflat în mers. Fata a plonjat direct în cap pe stradă, a intrat în comă şi a fost operată pe creier la Spitalul Judeţean Ploieşti.

Familia victimei a angajat un avocat şi este hotărâtă să dea în judecată TCE Ploieşti, societatea publică de transport în comun care deţine autobuzul, căreia îi va cere daune în valoare de 200.000 de euro.

”Şoferul autobuzului nici măcar nu a ştiut ce se întâmplă. Avea căşti la urechi şi n-a auzit nimic. Nici măcar în oglinda retrovizoare nu s-a uitat. A oprit maşina abia când i-au spus fetele ce s-a întâmplat. Le-a spus că a văzut ceva, doar că i s-a părut că a căzut o plasă”, a declarat Anca Păun, avocata angajată de familia fetei rănite. Aceasta a precizat că a făcut deja plângere penală împotriva societăţii de transport, dar şi a Consiliului Local Ploieşti, în subordinea căruia se află serviciul public de transport în comun, pentru vătămare corporală din culpă. Plângerea a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti

”Eu acuz societate de transport şi Consiliul Local Ploieşti pentru că au pus în funcţiune autobuze care sunt expirate ca durată de funcţionare şi pun astfel în pericol viaţa şi integritatea călătorilor”, a explicat avocatul.

Georgiana Neagu a fost externată din spital, marţi 22 ianuarie. Deşi a ieşit cu bine din operaţia pe creier, fata se resimte. Vorbeşte greu, are stări de somnolenţă şi este nevoită să stea în pat fără să facă mişcări bruşte cel puţin câteva săptămâni. Apoi va urma o perioadă de recuperare. Este în clasa a XII-a la un liceu cu profil economic, iar înainte de accident se pregătea intens pentru examenul de bacalaureat la care, cel mai probabil, nu va fi prezentă în acest an. În paralel, Poliţia Prahova a deschis dosar penal pentru vătămare din culpă. Ancheta bate pasul pe loc pentru că tânăra rănită nu a fost încă audiată, din cauza stării de sănătate precare.

Citeste mai mult: http://adevarul.ro