Elena Udrea: M-am întors în România. Am renunțat la statutul de refugiat în Costa Rica

802

Elena Udrea anunță că s-a întors în România și a renunțat la statutul de refugiat în Costa Rica. Ea spune că nu și-a dorit niciodată să părăsească România și vrea să își crească fetița aici.

„Da, m-am întors în România. Am renunțat de bunăvoie la statutul de refugiat în Costa Rica. Decizia am luat-o imediat după ce am fost eliberată în decembrie, dar au fost cauze obiective pantru care s-a întâmplat abia acum: finalizarea actelor fetiței mele Eva și închiderea procedurii de extrădare.

Am ales să cer protecție în Costa Rica în condițiile în care tocmai aflasem că sunt însărcinată iar evoluția în dosarul Gală Bute demonstra că este vorba de o execuție, nu de o judecată corectă, în bază legii. Am vrut astfel să îmi nasc copilul în siguranță, însă știți că am fost arestată când Eva avea 13 zile și, doar faptul că Dumnezeu a vrut să o nasc mai devreme a făcut că ea să vina pe lume în libertate.

Dar așa cum am spus mereu, nu mi-am dorit niciodată să trăiesc în altă parte decât în țara mea și am așteptat cu nerăbdare momentul în care să mă pot întoarce.  Vreau să îmi cresc copilul Acasă, să o botez la biserică unde m-am rugat să devin mamă, cu familia mea și cei cu adevărat apropiați mie, alături de noi.

Referitor la procesele pe care încă le am în instanță, cred că mă voi apăra mai bine de aici decât de departe, împotrivă abuzurilor care s-au făcut și în cazul meu.  Am ales să postez acest mesaj din respect față de cei interesați și față de presă care încearcă să afle adevărul despre prezența mea Acasă. Știu că o face din bună credința și din dorință de a-și informă corect publicul.  Mulțumesc celor care îmi urează bun venit și va mulțumesc tuturor pentru înțelegere!  Doamne, ajută!

P.S. Am intrat în țara prin vamă Giurgiu, la oră șase în această dimineață. Am ales o variantă mai rapidă decât să aștept o cursă de azi, spre Otopeni. Nicio altă speculație nu își are rostul”, a scris Udrea, pe Facebook.