Elena Lasconi, posibil candidat la alegerile prezidenţiale. „Tot ce fac în fiecare zi este pentru România”

318

Elena Lasconi (51 de ani), primărița din Câmpulung (Argeş), este luată în calcul de către liderii USR drept posibil candidat la alegerile prezidențiale din 2024. Deocamdată, singura decizie oficială este lista de candidaţi ai USR pentru alegerile europarlamentare din 2024 să fie deschisă de Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu şi Vlad Botoş.

Elena Lasconi, posibil candidat al USR la alegerile prezidenţiale. O decizie finală nu a fost încă luată, au declarat mai multe surse din partid.. „Discuții informale au fost duse în acest sens, însă o decizie urmează să se ia în această toamnă”, a declarat senatorul Narcis Mircescu, președintele USR Argeș, care nu exclude un tandem Elena Lasconi – Cătălin Drulă, unul la prezidențiale, celălalt premier.

„Dacă sunt luată în calcul și se discută în USR despre treaba asta vă dați seama că pentru mine este o onoare dar este și copleșitor în același timp. Eu cred că cum îl cunosc pe Cătălin Drulă, ar putea să fie un președinte foarte bun de țară și a demonstrat asta cât a fost ministru. Oricum, decizia va fi luată de către toți membrii prin vot. Eu nu m-am gândit pe persoană fizică să candidez la prezidențiale, dar tot ceea ce fac în fiecare zi este pentru România. Nu am stat ca să mă gândesc la varianta candidaturii la prezidențiale, am foarte multă treabă ca primar”, a declarat Elena Lasconi.

Deocamdată, Biroul Național USR a decis, pe data de 15 septembrie, ca lista de candidaţi ai partidului pentru alegerile europarlamentare din 2024 să fie deschisă de Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu şi Vlad Botoş. Fosta vedetă Pro TV, Elena Lasconi, a câștigat alegerile din 2020 pentru funcția de primar al orașului Cîmpulung cu 56%.