Echipa de handbal masculin a CSM Ploiești, la primul succes în Divizia A!

367

Trei dintre echipele de handbal ale CSM Ploieşti au avut programate meciuri oficiale în acest weekend, bilanţul fiind de o victorie şi două înfrângeri.

Seria meciurilor din weekend a fost deschisă, ieri, la prânz, de echipa de junioare 2, care a pierdut la limită, scor 28-27 (12-12), derbiul local cu CSŞ Ploieşti, găzduit de Sala „Olimpia”, dar considerat în deplasare. La fel ca în tur, când CSM se impunea cu 39-38, a fost un meci echilibrat de la un capăt la altul, cele două echipe alternând la conducere până aproape de final. Elevele lui Robert Comendant au condus cu 19-17 la jumătatea reprizei secunde, dar câteva minute de degringoladă le-au propulsat pe gazde în faţă, iar de la 22-20 (minutul 48) adversarele au ştiut să-şi conserve avantajul. A mai fost doar un gol diferenţă cu 4 minute înainte de final, când tabela arăta 26-25, dar CSŞ-ul s-a desprins apoi la 3 lungimi şi ultimele reuşite ale fetelor noastre au făcut doar ca ecartul să fie similar celui din tur: 28-27.

Pe de altă parte, n-ar trebui trecute cu vederea două aspecte: în prima repriză, elevele lui Robert Comendant s-au apărat permanent avansat, respectând regulamentul impus de FRH, lucru care nu prea s-a întâmplat în cazul adversarelor, iar, spre final, la 26-25 (minutul 58), antrenorul CSŞ-ului a pus cartonul de time-out pe masa oficială şi s-a auzit sirena sălii, dar cum, chiar în acel moment, o jucătoare a gazdelor a marcat pentru 27-25, toată lumea „s-a făcut că plouă” şi meciul a curs spre victoria CSŞ-ului. Mici detalii care, uneori, pot face diferenţa.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat: A. Floroiu, M. Popescu – D. Grădişteanu (9 goluri), E. Lăcuşteanu (6), M. Radu (3), B. Andronache (3), N. Jianu (3), M. Popescu (2), D. Stanciu (1), I. Manolache şi A. Leescu.

În etapa a 9-a, penultima a acestei faze a campionatului, fetele noastre vor juca, sâmbătă, un nou meci extrem de important pentru accederea în Grupa Valoare, în compania celor de la Activ CSO Plopeni. Cu o victorie, CSM Ploieşti şi-ar asigura clasarea între primele 3 formaţii ale Seriei D şi, implicit, participarea în faza a doua a campionatului alături de cele mai bune echipe din celelalte grupe.