Echipa de handbal juniori 1 de la CSM Ploiești, se apropie de performanța de a merge la Turneul Final al Campionatului

539

Echipa de handbal juniori 1 a tranşat, astăzi, în favoarea sa derbiul Grupei Valoare 1, cu LPS Suceava, şi se apropie de performanţa de a merge la Turneul Final al campionatului după un parcurs fără înfrângere în această fază a competiţiei. Elevii lui Silviu Stănescu s-au impus cu 35-30 (15-18) în partida desfăşurată în această după-amiază în Sala „Olimpia”, la capătul unei confruntări cu două reprize diametral opuse. După o primă parte în care băieţii noştri nu au găsit cele mai bune soluţii în cele două faze ale jocului, repetându-se istoria din partida cu CSM Bacău, tehnicianul a găsit „mesajul” potrivit la pauză şi revirimentul a venit firesc: după 15-18, s-a făcut 18-19, 20-20, apoi s-a mers „cap la cap” până la 27-27 (minutul 47), după care ploieştenii au călcat acceleraţia, înscriind cinci goluri la rând. La 32-27, lucrurile erau clare, aşa că finalul a fost liniştit, păstrându-se ecartul liniştitor de cinci goluri: 35-30!

CSM Ploieşti are 7 victorii şi două remize în Grupa Valoare 1 şi are la dispoziţie două săptămâni pentru a pregăti lupta pentru primul loc, cu CSM Bacău, ce se va da în Moldova, pe 21 aprilie. Miza este una de orgoliu, pentru că, oricum, ambele formaţii merg la Turneul Final de luna viitoare, unde nu se va ţine cont de poziţiile ocupate în această fază a campionatului.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat astăzi: Al. Ispas, Ad. Tănăsescu – C. Albu (6 goluri), I. Mereu (6), R. Floarea (5), A. Stănescu (5), G. Paraschiv (4), R. Pantazi (4), N. Nicolae (3), V. Militaru (1), V. Alici, M. Chiranu, P. Bucur, Al. Pop, D. Rudai şi V. Bucuroiu.

Din păcate, la fel ca şi în etapa intermediară de la mijlocul săptămânii, celelalte trei formaţii de juniori ale clubului au suferit înfrângeri în weekend.

Juniorii 2 au jucat la CS Sporting Ghimbav şi au cedat cu 41-34 (21-12) în faţa singurei formaţii fără punct în Grupa Valoare 4. Elevii lui Gheorghe Puia vor încheia această fază a campionatului la finalul săptămânii, urmând să joace, sâmbătă, în Sala „Olimpia”, cu CS Extrem Baia Mare.

Echipa de juniori 3 a evoluat tot în deplasare, la CSO Tricolorul Breaza, şi a pierdut cu 39-32 (17-14) în penultima etapă a Grupei Speranţă 2. Fără punct în această fază, băieţii pregătiţi de Gheorghe Puia joacă în ultima etapă pe teren propriu, cu HC „Talentul este Cheia” Bucureşti, meciul fiind programat pe 21 aprilie.

În fine, echipa de handbal junioare 3 a pierdut, astăzi, în Sala „Olimpia”, în faţa favoritei Grupei Valoare 2, CSM Bucureşti, formaţie cu victorii pe linie în această serie. A fost 33-20 (12-6) pentru formaţia din Capitală, la capătul unui meci în care a fost, evident, echipa mai bună.

Antrenorul Robert Comendant le-a folosit, astăzi, pe: A. Floroiu, M. Neagu – C. Profirescu, B. Popescu (3), D. Grădişteanu (3), A. Burtea (3), A. Gheorghe, E. Lăcuşteanu (2), I. Manolache (1), Cr. Blidaru, E. Bodijar, C. Podărescu, M. Botică, M. Radu, A. Toma şi M. Iordache.

În etapa a 6-a, prima a returului acestei faze, fetele vor juca, marţi, tot în Sala „Olimpia”, cu CSŞ 2 Bucureşti.

În această săptămână, cel mai aglomerat program îl are echipa de juniori ce evoluează în Divizia A, care are de disputat trei meciuri, astfel: luni, ora 13.00, la CSU Piteşti, miercuri, ora 14.00, acasă cu CS Medgidia şi sâmbătă, ora 14.00, acasă cu CSM Bucureşti II.