Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, miercuri, că legea care anula OUG 2/2020, prin care era amânată dublarea alocaţiilor pentru copii până la 1 august, este constituţională.

Legea declarată constituţională a fost adoptată de Parlament. Prin acest act normativ a fost respinsă OUG 2/2020, adoptată la începutul anului de Guvern, prin care măsura dublării alocaţiilor pentru copii a fost amânată de la 1 februarie la 1 august.

CCR aprobă dublarea alocaţiilor pentru copii

Judecătorii constituţionali au respins ca neînemeiată, cu unamimitate de voturi, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvern.

Întrebat despre decizia CCR prin care Guvernul este nevoit să dubleze alocaţiile copiilor, Ludovic Orban a explicat că în prezent caută soluţii alături de Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor.

„Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, nu la dublarea imediată.

Nu există resurse financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile. Obiectivul nostru este ca în maximum două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a declarat premierul Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=289557835642474&ref=external