Drumurile Naționale din județ, în atenția polițiștilor prahoveni!

433

La data de 16 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au acționat pe Drumurile Naționale din județ pentru combaterea comportamentului agresiv al conducătorilor de vehicule în conducerea acestora pe drumurile publice, pentru verificarea legalității transportului de persoane și de marfă, totodată în atenția polițiștilor fiind și comportamentul bicicliștilor în trafic.

În acest context au fost controlate peste 200 de autovehicule, fiind efectuate peste 70 de testări cu aparatul etilotest.

Astfel, au fost aplicate în total 112 sancțiuni contravenționale, 8 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru abaterile bicicliștilor și 3 pentru pietonii care nu au respectat prevederile legale privind traversarea părții carosabile.

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere, dinte care 3 pentru conducere sub influența alcoolului și 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Nerespectarea normelor rutiere în vigoare aduc, de cele mai multe ori urmări nefaste! Fiți responsabili în trafic, conducând preventiv pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.