Două persoane prinse în flagrant în timp ce furau catalizatorul unui BMW X5 parcat în centrul Ploieștiului, lângă Teatrul Toma Caragiu

762

În data de 05.02.2020, în jurul orelor 02:30, urmare a unei sesizări a unui jandarm aflat în serviciul de pază la un obiectiv din responsabilitatea Jandarmeriei, un echipaj de ordine publica din cadrul I.J.J. Prahova a reușit să surprindă două persoane de aproximativ 30 ani în timp ce încercau să sustragă un catalizator auto de la un BMW parcat lângă Teatrul Toma Caragiu.

Intervenția jandarmilor a desistat acțiunea infracțională, iar persoanele au fost imobilizate și predate organelor de urmărire penală.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că bărbații acționau folosindu-se de un cric hidraulic și un flex, bunuri identificate sub vehicul. În cauză, pentru sesizarea organelor de urmărire penală, jandarmii au întocmit  proces verbal de constatare a infracțiunii  de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 229 Cod penal.

În urma verificării auto de către poliție in masina acestora au mai fost găsite încă două catalizatoare de autoturisme BMW.