Dosarul penal al lui Andrei Volosevici, la Înalta Curte, în urma apelului DNA

1230

Andrei Volosevici a fost anunțat de către Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, în data de 7 februarie, ca și candidatul PNL la alegerile locale pentru Primăria Ploiești.

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrată, tot în dată de 7 februarie 2020, apelul declarat de către DNA şi Primăria Ploieşti (prin primarul în funcţie Adrian Dobre), împotriva deciziei Curţii de Apel Ploieşti prin care Volosevici a fost achitat în prima instanţa.

Cauza are ca obiect apelul priveşte infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000), traficul de influenţă (art.291 NCP) şi abuzul în serviciu (art.297 NCP) , dosarul având numărul 122/42/2017.

Andrei Volosevici este urmărit penal pentru fapte de corupţie în legătură cu finanţarea echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, prejudiciul estimat din bugetul local de procurorii DNA fiind de 32.577.437 lei și concomitent, de obținerea de către S.C. FC PETROLUL SA Ploiești a unui folos necuvenit de aceeași valoare.

Candidatura lui la Primăria Ploiești se pare că, contrazice statutului/codului etic al PNL, care stipulează că reprezentanții PNL care au sau vor să dețină funcții în administrația publică locală și centrală împotriva cărora a început urmărirea penală, li se retrage sprijinul politic, aceștia aducând prejudicii majore valorilor și principiilor stabilite prin Programul Politic al Partidului, respectiv “fără penali în funcții publice”.