Dosare penale multiple în județul Prahova pentru infracțiuni la regimul rutier în ultimele 48 de ore

362

În data de 03 februarie a.c., în jurul orelor 23:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești – Biroul Rutier, au oprit pentru control un auto care avea montate plăcuţe cu număr de înmatriculare provizoriu. Acesta era condus de o tânără de 22 de ani, din comuna Filipeștii de Târg. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pentru numărul de înmatriculare provizoriu montat, autorizaţia de circulaţie provizorie figurează expirată din data de 27.01.2020. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În seara zilei de 02 februarie a.c., în jurul orelor 18:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Valea Călugărească, au fost sesizați prin apel 112 cu privire la producerea unui accident soldat cu pagube materiale pe raza localității Pantazi.

La fața locului a fost identificat conducătorul unui autoturism care, deplasându-se pe direcția de mers Dârvari către Berceni, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi acroșat un auto parcat regulamentar pe un podeț, ulterior ricoșând în gardul unui imobil din apropiere.

În urma testării cu etilotestul, s-a înregistrat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În interiorul autoturismului se afla un câine de vânătoare și mai multe tuburi cartuș de calibru 12, fără a se găsi vreo armă, bărbatul declarând că a lăsat-o la o persoană cu care a mers la o partidă de vânătoare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, bărbatului fiindu-i reținut permisul de conducere și eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, cercetările continuând cu privire la respectarea regimului armelor și munițiilor, în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luarea măsurilor legale.