Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce medicii de la Spitalul din Drobeta-Turnu Severin au refuzat internarea unui pacient confirmat cu coronavirus.

În data de 29.03.2020, cu ocazia vizualizării unor reportaje în mass-media locală și pe rețelele de socializare, din care rezulta faptul că la Spitalul Județean de Urgență Dr. Tr. Severin o persoană a fost depistată pozitiv cu virusul COVID 2019, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Municipiului Dr. Tr. Severin-Biroul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal.

În fapt, în data de 24.03.2020, numitul P.D. a fost transportat, cu ambulanţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Tr. Severin-Secţia Boli Infecţioase, întrucât prezenta deficiențe respiratorii majore.

În urma consultului de specialitate s-a decis să nu fie internat, fiind îndrumat să se deplaseze la domiciliu şi i s-a recomandat un anumit tratament medicamentos.

Ulterior, în data de 26.03.2020, deoarece starea de sănătate i s-a agravat, numitul P.D. a solicitat ambulanţa, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Tr. Severin-Secţia Boli Infecţioase, de unde a fost retrimis la Secţia UPU, fiind testat pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Prin ordonanța nr. 885/P/2020 din data de 29.03.2020 a organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Dr. Tr. Severin-Biroul de Investigații Criminale s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal.