Dosar penal deschis după ce o procuroare a luat cu mascaţii o fetiţă de 8 ani din Baia de Aramă, din curtea casei

417

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a anunțat, luni dimineață, deschiderea unui dosar penal în cazul preluării în forță a fetiței din Baia de Aramă.

„Vreau să încep prin a vă asigura că, în calitate de procuror, și, cu atât mai mult, de procuror general, nu tolerez abuzuri și nu voi acoperi greșeli.”, le-a declarat Bogdan Licu.

Potrivit acestuia, încă de vineri după-amiază, Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, a deschis un dosar penal, ce are ca obiect „cercetarea împrejurărilor” prezentate de mass-media în cazul Sorinei, copilul de 8 ani luat cu forța de la domiciliul asistentei maternale de un procuror, trimis la fața locului să pună în aplicare un mandat de percheziţie.

„Datoria mea, ca procuror general, este de a mă asigura că Ministerul Public își îndeplinește rolul constituțional, inclusiv protecția minorilor.”, a mai spus Licu.

Vineri, procuroarea Maria Piţurcă a descins la Baia de Aramă cu mascaţii, cu un mandat de percheziţie şi ridicare de bunuri şi înscrisuri, dar femeia a târât o copilă de 7 ani prin casa, curte şi pe şosea.

La finalul unui proces care a durat 6 ani, Curtea de Apel Craiova a hotărât darea în adopție a fetiței către o familie de români stabilită în Statele Unite.