La data de 27.03.2020, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au fost înregistrate un număr de două cauze penale, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 C.pen.

Astfel :

1.      La data de 26.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Mun. Ploiești – Secția 1 Poliție au fost sesizate, prin S.N.U.A.U 112, cu privire la faptul că, la aceeași dată, o persoană care avea obligația de a se afla, în izolare, la domiciliu, fiind recent întoarsă din Elveția prin punctul de trecere a frontierei Otopeni, nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19 și s-a deplasat la sucursala CEC Bank din mun. Ploiești, str. Cuza Vodă, jud. Prahova;

2.      La data de 26.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Mun. Ploiești – Secția 1 Poliție au fost sesizate, prin S.N.U.A.U 112, cu privire la faptul că, la aceeași dată, o persoană care avea obligația de a se afla, în izolare, la domiciliu, fiind recent întoarsă din Germania, nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19 și s-a deplasat, cu autoturismul marca Audi A4, pe raza mun. Ploiești, fiind depistată pe str. Ștefan Greceanu.

Foto cu caracter ilustartiv