Pe fondul distanțării sociale și a reducerii numărului de clienți din piețe, mulți producători de legume, fructe, carne și alimente din Prahova s-au văzut in imposibilitatea de a mai vinde marfă.

Problema lor a fost rezolvată de doi ploieșteni, care au făcut o piață online, în care micii comercianți de produse alimentare se pot înregistra și își pot vinde produsele gratuit.

„Nu e ușor să lucrezi cu oamenii ăștia, pentru că cei mai mulți nu știu să se înregistreze sau să pună conținut pe un site. Discutăm cu fiecare în parte, telefonic, unora le adăugăm noi produsele, iar pe alții ii sfătuim să apeleze la un tânăr din familie, care să le „traducă” indicațiile noastre”, spun creatorii celor două site-uri.

În prima săptămână de existență, tandemul de site-uri piataprahova.ro și gradinaculegume.ro au înregistrat 50 de comenzi care au dus, în buzunarele celor 22 de vânzători, aproape 8.000 de lei. Cea mai mare comandă a fost de 400 de lei.

Site-ul oferă funcționalități bune și pentru cumpărători. Astfel, dacă cineva vrea să comande și produse apicole, și carne de miel, și legume și fructe, de la trei producători diferiți, va face o singură comandă, care se spliteaza automat și ajunge la cei trei.

Fiecare dintre ei își livrează singur marfa, contra cost sau gratis, în ziua respectivă sau în ziua în care poate ajunge în localitatea de unde a venit comanda.

„Vizăm în principal producători care livrează în Prahova, chiar dacă avem cereri și din alte județe. Din comenzile venite pe site sesizăm că Bucureștiul are o mare problemă cu livrarea acasă de alimente sănătoase, direct de la producători”. transmit creatorii celor 2 site-uri

Dacă știi vreun producător agricol care nu are cum să-și vândă marfă din cauza măsurilor de distanțare socială impuse de stat spune-i că acum are cum să-și vândă marfa online.