Dispar mașinile cu volanul pe dreapta ca urmare a Brexitului

598

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord ar putea avea efecte şi pe şoselele din România. Maşinile second hand cu volan pe partea dreaptă nu vor mai fi înmatriculate, de luna viitoare. Iar asta se vede deja în târgurile auto.
În România sunt înmatriculate în acest moment peste 60.000 de autoturisme cu volan pe dreapta, iar în cazul în care acordul comun privind Brexitul nu va fi semnat, începând cu data de 30 martie, aceste maşini care au volanul pe partea dreaptă vor fi singurele care vor mai putea circula în ţara noastră.

Nicolae Răgălie, director de târg auto: „Pe măsură ce trece timpul vor dispărea una câte una, pe măsura uzării lor şi vom rămâne fără nicio maşină cu volan pe partea dreapta”, potrivit digi24.ro

Piloţii experimentaţi spun că e riscant să circuli cu o maşină cu volan pe dreapta într-o ţară în care infrastrucura nu e făcută pentru aşa.

Reprezentanţii Registrului Auto Român le recomandă şoferilor care au maşini cu volanul pe dreapta să le înmatriculeze până la finalul acestei luni.