Diana Şoşoacă cere demisia prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru că nu i-a luat apărarea în scandalul cu jurnalista italiană. „Sunteţi o ruşine pentru România. Sunteţi deplorabil”

276

Senatoarea independentă Diana Şoşoacă i-a cerut demisia premierului Nicolae Ciucă, pe motiv că nu i-a luat apărarea în scandalul în care ea a fost implicată cu o jurnalistă a postului italian de televiziune Rai Uno.

De la tribuna Parlamentului, Diana Şoşoacă a acuzat-o pe jurnalista Lucia Goracci c-ar fi o „instigatoare mincinoasă” care a a provocat un „scandal internaţional”.

„Pentru afrontul adus unui demnitar român de către o jurnalistă grobiană şi decadentă, pentru imaginea mizerabilă în care a fost prezentată România, pentru ofensa adusă autorităţii, pentru scandalul internaţional provocat de o instigatoare mincinoasă, pentru implicarea unui diplomat italian în cercetarea penală care a blocat ancheta penală, retragerea acestuia şi repararea imaginii.

Prim-ministrul României trebuie să-şi dea demisia de urgenţă, să pună mâna pe carte şi să înveţe că dreptul de proprietate este inviolabil. A fi jurnalist nu îţi permite să intrii pe proprietatea unui om şi să-i încalci dreptul la viaţă privată, dispoziţiile GDPR. Să ataci oamenii în propria lor casă, să filmezi fără acord, să minţi şi să denigrezi o ţară întreagă!

Întrucât, domnule Ciucă, încalcă deontologia profesională a ziaristului.

Mai mult, în casa mea am dreptul la legitimă apărare când sunt atacat, când intri fără acord, când mă ameninţi, iar Poliţia are obligaţia să mă apere în casa mea atunci când o chem, nu să mă bagă în propria mea casă şi să apere infractorii. Ba mai mult, are obligaţia să îi legitimeze, ceea ce nu a făcut”, a declarat Diana Şoşoacă, conform româniatv.net