Dezvăluiri: Volosevici refuză să plătească!!! Apa caldă este, cu banii sunt probleme!!!!

983

Sistarea furnizării apei calde în Ploiești are un alt motiv. Nici nefuncționalitatea sistemului, nici scandalurile politice nu sunt în spatele rămânerii ploieștenilor fără apă caldă.

Termoficare Prahova, operatorul care a câștigat licitația de gestionarea a acestui serviciu public a înaintat o acțiune în instanță prin intermediul unei case de avocatură, Bohâlțeanu&Asociații, prin care solicită emiterea unei ordonanțe de plată pentru suma de 4.380.800,77 ron, reprezentând contravaloarea a două facturi emise în data de 19.07.2022. Suma nu este altceva decât diferența dintre prețul local facturat populației (186,97 lei/Gcal) și prețul local al energiei termice (605,22 lei/Gcal).

Întreaga suma trebuia plătită de primarul Andrei Volosevici, în baza deciziilor Consiliului Local de subvenționare a acestui serviciu public. Neplata acestei sume a generat decizia de “intrare în revizie” a cazanului de producere a apei calde.

Neonorarea obligațiilor de către Primăria Ploiești – sub pretextul ca ar fi ceva penal la mijloc – în conditii de vară, când volumul de gaze consumat este mic, a dus la dorința de renunțare la acest contract din partea companiei Termoficare Prahova, dovada fiind nedepunerea garantiilor solicitate de catre autoritatea contractantă, ADI Termie, motiv de reziliere a contractului.

Interesant este faptul ca pe langă achitarea debitului de 4.380.800,77, sunt solicitate și dobânzi penalizatoare de 0,05 % pe zi de întârziere, precum și cheltuieli de judecată.

Primarul Volosevici este deja celebru prin această practică de neachitare la timp a facturilor, cazul Veolia fiind cel mai elocvent, paguba adusă bugetului local fiind de aproape 15.000.000 de euro, partenerul francez realizând un venit uriaș din cauza edilului.

Singurul avantaj vizibil –  deocamdată – pentru Volosevici find acela de imagine, prin prezența la Ploiesti de mai multe ori a ambasadorului și reprezentanților statului francez. Dezavantajul pentru ploiesteni este evident, suma datorată francezilor crescând în fiecare zi prin aplicarea penalităților de întarziere.

Vom reveni.

Foto: Facebook/ Andrei Volosevici