Deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, acuză PSD-ul că tocmai l-a scăpat pe Tudorel Toader

744

„PSD-ul tocmai l-a scăpat pe tov. Tudorel Toader!

S-au gândit ei că e mai bine să plece de la serviciu, iar așa nu va fi cvorum…

În urma lor, un alt tovarăș de partid, vigilent, scoate repede cartelele de vot din aparate, nu carecumva să apară vreun rătăcit care nu a înțeles ordinul… (vezi foto din comentarii)Desigur, deputații PSD-ALDE de Prahova, au chiulit și ei, solidari până la capăt!

Din păcate, acesta este un nou episod trist din istoria parlamentarismului românesc.” transmite deputatul Dan Rădulescu pe pagina sa de facebook.

„Ce s-a întâmplat astăzi în Parlament este fără precedent. Deputații PSD și ALDE au părăsit sala la votul moțiunii împotriva lui Tudorel Toader și, în consecință, nu s-a asigurat cvorumul necesar. Este o practică împotriva oricăror reguli democratice. Acest lucru ne arată clar că este o negociere între PSD-ALDE pe capul lui Tudorel, asemeni unei reglări de conturi de tip mafiot. Deși nu s-a votat moțiunea, subiectul nu este închis.

Am văzut ieri și astăzi cum cei din PSD l-au smotocit public pe ministrul Justiției nemulțumiți fiind că acesta nu a dat ordonanța de amnistie, ordonanța de modificare a legislației penale, ordonanța de redeschidere a proceselor definitiv soluționate de completurile de 5 judecători de la ICCJ.

După acest cartonaș galben pe care infractorii i l-au arătat lui Toader, va urma o presiune și mai mare de a da ordonanțele în următoarele zile. Dacă nu le va da, va fi revocat. Aceasta este amenințarea condamnatului Dragnea. Suntem într-un moment în care moțiunea inițiată de opoziție este folosită drept instrument de presiune a infractorilor asupra ministrului justiției de a da ordonanțele care l-ar putea scăpa pe liderul PSD de condamnări.

USR susține justiția independentă și va continua lupta împotriva infractorilor. Oamenii ca Tudorel Toader nu mai au ce căuta în fruntea ministerului de Justiție. Dacă Tudorel îi dă ordonanțele lui Dragnea, ne vedem în stradă. Dacă Tudorel va fi demis, ne exprimăm încrederea că președintele Klaus Iohannis va da dovadă de abilitate în privința unei eventuale numiri și că nu va mai face experimente nefericite de genul Viorica Dăncilă-premier. ” – transmite Uniunea Salvațti România într-un comunicat

Facebook USR