Situaţie gravă la Spitalul Căi Ferate Timișoara, unitatea care ar trebui să preia cazuri de coronavirus după ce spitalul de boli infecțioase ”Victor Babeș” se va umple. Mai multe asistente şi infirmiere au demisionat în ultimele zile. Ele se tem de o eventuală infectare cu coronavirus. Este al doilea spital din România care se confruntă cu o astfel de situaţie, după demisiile de la spitalul din Orăştie. 

În Spitalul Clinic CF Timișoara nu este momentan niciun caz confirmat de infecţie cu coronavirus. Peste 10 asistente medicale şi trei infirmiere de la Spitalul CFR din Timişoara şi-au prezentat demisiile.

„Ieri (luni -n.r.) au venit demisiile, astăzi fac adresele. Sunt 10 asistente şi trei infirmiere, nu este vorba de medici, ci doar despre cadre medii şi personal auxiliar. Vom înlocui aceste cadre prin redistribuire şi angajare directă, în conformitate cu ordonanţa”, a afirmat managerul Spitalului CFR Timişoara.

Cu toate acestea, managerul spitalului, Ciprian Olaru, a declarat presei că în prezent cadrele medicale folosesc echipamente medicale din donații și sponsorizări de la societatea civilă. Olarul a precizat că în prezent are asigurată funcționarea spitalului pentru următoarele zile, dar avertizează că dacă numărul pacienţilor va crește nu vor mai face faţă.

Luni, personalul secţiei de Terapie intensivă a spitalului din Orăştie a demisionat în bloc. S-au ridicat și au plecat lăsând pacienții în grija unei singure asistente. Ulterior, cele cinci asistente și infirmiere și-au retras demisiile. Doar medicul de la ATI, care este și șeful secției, nu va mai reveni la serviciu și va sta acasă în izolare. Prefectul din județul Hunedoara a făcut solicitare către Ministerul Sănătății pentru a fi detașat un medic de la un alt spital ca să îi suplinească lipsa acestuia.

Sursă: RomâniaTV

Foto cu caracter ilustrativ