Declarații incendiare ale fostului premier, Victor Ponta, președintele Pro România în conferința de la Ploiești despre DNA Ploiești

842

Prezent la Ploiești pentru a discuta cu membrii filialei prahovene PRO România, Victor Ponta a vorbit, sâmbătă, despre sistemul de justiție.

Ponta a precizat că nu trebuie să distrugi o instituție anticorupţie pentru că au existat câțiva procurori care au comis abuzuri, acesta făcând referire la procurorii din cadrul DNA Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu.

”Abuzuri există în fiecare sistem. Sunt părți rele pe care trebuie să le vindeci. În sănătate probabil există medici răi, în învățământ, profesori răi! Nu distrugi sistemul! Nu închizi toate școlile pentru că doi profesori sunt răi, nu închizi toate spitalele pentru că trei medici greșesc. Nu distrugi ideea de instituție anticorupţie pentru că Onea, Portocală și ceilalți într-adevăr au comis abuzuri. Îi sancționezi drastic pe respectivii, nu au pățit nimic deocamdată, după care lași sistemul să funcționeze pentru că în 2019 este cea mai gravă corupție din 1995 încoace. Spre deosebire de corupția care înainte funcționa cu geanta cu bani, cu plicul, cu contractul, acum se fură cu ordonanța de urgență, cu Hotărârea de Guvern și cu decizii ale miniștrilor. Vă dau un singur exemplu: s-a dat Ordonanța 114, s-a spus că se plafonează prețul gazelor din intern. Știți cine beneficiază? Firma InterAgro din Teleorman ”, a declarat Victor Ponta.

„Nu s-a destructurat singur (grupul infracţional care s-ar fi format la DNA Ploieşti şi care este anchetat de Secţia pentru investogarea infracţiunilor comise de magistraţi – n.r.). A fost destructurat în primul rând prin acţiunea unor oameni din mass-media. Dragnea n-a făcut nimic. Nu ştiu dacă remarcaţi, dar toţi am fost cercetaţi şi inculpaţi la Ploieşti, mai puţin Dragnea. Nu e o întâmplare. Doamna Kovesi domnul Marius Iacob, care păstoreau DNA Ploieşti, l-au protejat pe Dragnea. Restul toţi am avut dosarela Ploieşti, Dragnea niciunul. Nici nu cred că a fost chemat vreodată, dacă nu mă înşel. Nu ştie unde e sediul, eu îl ştiu, l-am tot văzut pe zece ori” a spus Victor Ponta.

Acesta a menţionat că ceea ce s-a întâmplat la DNA Ploieşti nu poate justifica însă abandonarea luptei împotriva corupţiei.

„E o ruşine pentru ideea de justiţie din România. Am fost procuror, eu cred că există abuzuri în fiecare sistem, părţi rele pe care trebuie să le vindeci. În medicină, în educaţie sunt medici, profesori răi. Nu distrugi sistemul. Nu închizi toate şcolile pentru că doi profesori sunt răi, nu închizi toate spitalele pentru că trei medici greşesc. Nu distrugi ideea de instituţie anticorupţie pentru că Portocală, Onea şi ceilaţi într-adevăr au comis abuzuri. Îi sancţionezi pe respectivii drastic, n-au păţit deocamdată, nimic, fie vorba între noi, după care laşi sistemul să funcţioneze” a mai spus Ponta.