Declarație oficială a DIICOT: Alexandra a fost ucisă joi, imediat după ce criminalul a surprins-o în timpul apelului la 112. Corpul a fost incinerat. DIICOT l-a acuzat pe Gheorghe Dincă de OMOR CALIFICAT

484

Procurorii DIICOT au extins cercetările în cazul Gheorghe Dincă pentru omor calificat. Anchetatorii au găsit oase și dinți în cenușa din curtea sa.

Giorgiana Hossu, procurorul-şef adjunct al DIICOT, a citit un comunicat de la sediul din Craiova, în care existau şi date din anchetă.

Procurorul a precizat că  s-a dispus extinderea acțiunii penale și sub aspectul săvârșirii acțiunii de omor calificat:  ,,Pe 25 iulie la domiciliul său ar fi ucis-o pe minora pe care o răpise în scopul sexual, o sechestrase și violase. Au fost identificate fragmente de oase calcinate și dinți de factură umană, trei inele, un lănțișor, o bucată similară unei monturi de inel cu urme de ardere. În autoturism a fost găsit un cercel. Bijuteriile au fost recunoscute de mama minorei. Criminalistica a transmis raportul din care reiese că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât și al inculpatului”.

Totodată, procurorul de la DIICOT Craiova a transmis că inculpatul Gheorghe Dincă ,,a recunoscut că a ucis victima pe 25 iulie, la ora 12:00, la domiciliul său iar ulterior i-a incinerat corpul”. ,,A surprins-o cu telefonul în mână”, a mai precizat procurorul.

Întrebat dacă tragedia ar fi putut fi evitată dacă operatorii 112 nu apelau înapoi de nouă ori, procurorul a răspuns: ,,Nu putem face supoziții, așa s-a întâmplat. Nu mergem pe supoziții, convingerea mea personală este că așa a avut în minte de la bun început, după ce ar fi exploatat-o”.

,,Sunt lucruri pe care le vom corobora, nu vreau să comentez, dacă finalizam și aveam o imagine clară în cadrul primei victime, va fi prezentat. Nu putem comenta în acest moment (întrebată de proba mașinii). În anumite momente sunt aspecte contractorii, nicio ipoteză de anchetă nu trebuie înlăturată, nu trebuie nimeni jignit dacă i se cere administrarea unei probe (n.r. întrebată de ce a fost mama supusă la poligraf)”, a mai precizat procurorul.