Grădinițele, creșele și centrele after-school, inclusiv cele de stat, se redeschid de luni, a anunțat în această dimineață șeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă. Trebuie însă respectate mai multe condiții.

„Din 15 iunie, ca urmare a faptului că se încheie perioada cursurilor școlare, părinții vor avea posibilitatea să ducă copiii la creșe, grădinițe și after school, indiferent că acestea sunt de stat sau private. Sigur că în cazul creșelor, grădinițelor de stat, acestea sunt la nivelul deciziei autorităților locale. Recomandarea noastră e ca aceste activități să fie reluate cu respectarea regulilor”, a spus Ionel Dancă.

El a anunțat de asemenea că indemnizația de creștere a copilului se prelungește pentru angajații care activează în domenii unde continuă restricțiile pe perioada stării de alertă.

„Astfel, indemnizația pentru creșterea copilului, pentru cei cărora le expiră perioada primirii acestei indemnizații pe perioada stării de alertă, se prelungește până la 31 decembrie 2020. La fel se va întâmpla și în cazul stimulentului de inserție pentru cei care se întorc la muncă sau doresc să se angajeze după încheierea acestei perioade”, a spus Dancă.

Redeschiderea creșelor și grădinițelor a provocat o dezbatere aprinsă, săptămâna trecută, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat redeschiderea, din 15 iunie, a grădinițelor, creșelor și centrelor after-school private.

Briefing de presă susținut de șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, referitor la măsurile adoptate în şedinţa de guvern

Briefing de presă susținut de șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, referitor la măsurile adoptate în şedinţa de guvern#IonelDanca #GuvernulRomaniei #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 12 iunie 2020