Dan Barna, răspuns către Victor Ponta: „N-o să votăm niciodată pentru alt guvern compus din cei care ne-au adus în situaţia de azi”

423

Dan Barna, preşedintele USR şi candidat la alegerile prezidenţiale, a afirmă că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor vota la moţiunea de cenzură împotriva premierului Viorica Dăncilă, dar nu vor agrea şi nu vor vota un guvern format din cei care au adus ţara în situaţia actuală.

Dan Barna îi răspunde, prin mesajul de luni seara, liderului Pro România, Victor Ponta, conform căruia la o oră după moţiunea de cenzură, va face o propunere oficială către toţi foştii colegi de la PSD să refacă o majoritate fără Dăncilă şi Fifor.

Văd că dl Ponta anunţă că, imediat după ce va trece moţiunea, începe negocierile cu PSD pentru un guvern nou de stânga, fără actualul prim-ministru. Vreau să fie foarte clar: vom vota împotriva Vioricăi Dăncilă premierul-calamitate. Vom vota împotriva ei şi a cabinetului dezastruos pe care îl conduce. Cu cât pleacă mai repede, cu atât mai bine. Dar nu o să votăm niciodată pentru alt guvern compus din oamenii care ne-au adus în situaţia de azi„, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Liderul USR a reafirmat că soluţia pentru un guvern legitim sunt alegerile anticipate. „Iar după moţiune trebuie să intrăm în logica anticipatelor fără alte amânări. Punct!„, a mai punctat Dan Barna.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarase luni, că joi seara, după moţiunea de cenzură va face o propunere oficială către foştii colegi de la PSD pentru refacerea unei majorităţi fără Viorica Dăncilă şi Mihai Fifor, spunând că are o propunere de premier care nu este membru de partid, dar care a muncit în guverne. “Votăm la vedere la moţiunea de cenzură şi dacă se face un guvern PNL-USR o să fim tot în opoziţie şi o să-i ajutăm de acolo. Sau o sa-i criticăm. Cred că joi seară la o oră după moţiunea de cenzură o fac o propunere oficială către toţi foştii mei colegi de la PSD, să refacem o majoritate fără Dăncilă, Fifor. (…) Un premier care nu e nici la PSD, nici la Pro România, că sunt orgoliile mari, dar pe care îl cunoaştem îl susţinem toţi şi din PSD şi din Pro România. Nu e din ALDE. Un om care a muncit în guverne”, a declarat Victor Ponta.