Curaj sau iresponsabilitate? 6 persoane, dintre care o fetita de 5 ani și un nou născut de numai 3 zile s-au aventurat la Cabana Dichiu, rămânând înzăpeziți, fiind nevoie de intervenția jandarmilor montani pentru salvarea lor.

561

Curaj sau iresponsabilitate?

Jandarmii montani din dt. Sinaia/I.J.J. Prahova au intrevenit in sprijinul a 6 persoane, din care doi minori o fetiță de 5 ani un un nou născut de numai 3 zile care au vrut să urce cu un auto către Cabana Dichiu, pe un tronson de drum insapezit si impracticabil iarna.
Cele 6 persoane s-au aventurat pe DJ 713, plecând de la Sinaia către Cabana Cuibul Dorului, deși drumul este închis deoarece nu a fost deszăpezit corespunzator. Văzând că au rămas cu autovehiculul suspendat și nu se mai puteau deplasa, aceștia au solicitat sprijin pe SNAU 112.

Echipajul de jandarmi montani din Sinaia a pornit în căutarea lor, păstrând legătura telefonică cu aceștia. Astfel, la ora 15.30 i-au găsit și cu autospeciala jandarmeriei au transportat mama si copii minori la Hotel Cota 1000, după care s-au întors ajutand să scoată masina blocată .

Actiunea s afinalizat la orele 18.15, în condiții bune. Jandarmii recomandă turiștilor ca acest tronson de drum să fie evitat fiind cea de-a patra intervenție în ultimele zile.