Dacia a prezentat primul său model de mașină electrică, compania anunțând evenimentul luni, printr-un mesaj postat pe contul de Facebook: „r-EV-oluția Dacia începe mâine”.

Prezentarea urma să aibă loc în cadrul Salonului auto de la Geneva, ea fiind prezentată drept cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică, în data de 3 martie, eveniment care are a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus.

Acum, prezentarea modelului electric al Dacia, care se numește Dacia Spring, s-a făcut pe Facebook, așa cum au făcut și alte companii auto care urmau să-și prezinte noutățile la Salonul de la Geneva. 

Dacia Spring, care are la bază modelul K-ZE al Renault, va fi cea mai ieftină mașină electrică din Europa, prețul fiind estimat de specialiști la până în 20.000 de euro.

Detaliile despre primul model electric al Dacia au fost furnizate de companie într-un comunicat:

„Dacia Spring electric se înscrie în viziunea Grupului Renault de a oferi o mobilitate durabilă, accesibilă tuturor, respectând valorile și filozofia mărcii Dacia.

Acest showcar prefigurează un model de segment mini cu 5 uși și 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică.

Spațios, vehiculul afișează atributele recunoscute ale mărcii : simplitate, robustețe și accesibilitate.

Ușoară și compactă, versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP, fapt care garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât și pe trasee interurbane.

Beneficiind de o motorizare 100% electrică și de o baterie adaptată pentru o utilizare cotidiană, Dacia Spring răspunde nevoilor pragmatice de mobilitate urbană și interurbană.

Dacia Electric

r-EV-oluția Dacia începe mâine ?⚡ Ești gata?

Publicată de Dacia pe Luni, 2 martie 2020