Cu două goluri marcate de jucători U21, Astra învinge pe terenul lui CFR Cluj în semifinalele Cupei României

773

Succes important pentru echipa din Giurgiu în prima manșă a semifinalelor Cupei României, ediția 2018-2019: 3-1 în Gruia, contra lui CFR Cluj!

Campioana României și liderul actualei ediții a Ligii 1, CFR Cluj, pornea ca favorită în duelul cu Astra. Dar oaspeții au reușit să deschidă rapid scorul, prin tânărul Valentin Gheorghe (4).

Cristi Bud a reușit apoi să egaleze (15), dar Astra, prin alte două goluri înscrise, Begue (35) și Butean (51) – al doilea jucător eligibil U21 care și-a trecut numele pe lista marcatorilor în meci, are o șansă importantă de a apăra avantajul în meciul retur și de a merge mai departe în finala competiției.

În cazul calificării, Astra ar juca din nou cu trofeul pe masă după două sezoane. În 2017, giurgiuvenii au pierdut finala cu FC Voluntari la loviturile de departajare. Ei au un trofeu în palmares, în 2014, învingând-o pe FCSB tot la penalty-uri.

CFR Cluj – Astra 3-1 (Bud 15 / Gheorghe 4, Begue 35, Butean 51)

CFR Cluj: Fernandez – Peteleu, Lang, Mureșan, Camora – Hoban, Males (61 Omrani) – Ioniță (60 Deac), Moutinho (79 Păun), Costache – Bud. Antrenor: Dan Petrescu

Astra: Santos – Butean, Cestor, Crișan, Radunovic – Begue (60 Balaure), Mrzljak, Romario, Gheorghe (83 Roșu) – Alibec, Zoua (57 Llullaku). Antrenor: Costel Enache

Joi, 4 aprilie, se dispută prima manșă a celei de-a doua semifinale: U Craiova 1948 Club Sportiv – FC Viitorul. Partida este programată la ora 20:00, și va fi transmisă în direct la Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Plus.

Finala din acest an a Cupei României va avea loc pe 25 mai, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

La jocurile disputate în manşă dublă, dacă după disputarea celor două jocuri egalitatea se menţine (la puncte şi golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câştigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă şi în aceste condiţii egalitatea persistă, se vor aplica prevederile art.30.9 din ROAF.

Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

În conformitate cu articolul 30, punctul 11 din ediţia 2018 a ROAF, regulament aprobat în şedinţa Comitetului de urgenţă din 20 iulie 2018, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile din Cupa României, se aplică următoarea regulă: ”dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă”

Echipele din Liga I, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate ca pe pe tot parcursul competiției să respecte dispoziţiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani stabilite de art. 45 din ROAF.