Cristina Simion, după medalia de aur din Argentina: “Sunt fericită și mândră că am devenit campioană mondială!”

677

Ziua de sâmbătă, 16 noiembrie 2019, va fi una de neuitat pentru Cristina Simion (28 de ani). Sportiva de la clubul Steaua București a devenit CAMPIONĂ MONDIALĂ la alergare montană de distanță lungă, la competiția găzduită la finalul acestei săptămâni de localitatea la Villa de Angostura (Argentina).

Sportiva antrenorului Ionuț Gălițeanu a terminat prima cei 41,05 kilometri cu timpul de 3:49:57, depășindu-le pe franțuzoaicele Adeline Roche (3:51:56) și Blandine L’Hirondel (3:52:07).

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la nici 12 ore de la finalul cursei, Cristina a acordat un interviu în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism, pe care vă invităm să îl citiți mai jos:

Cum a fost cursa?
A fost o cursă grea, am avut parte de un traseu cu de toate: rău, coborâri foarte dure, urcare prin zăpada. Nu a fost simplu deloc.

Ce ai simțit la finalul întrecerii?
Nici nu pot să explic în cuvinte ce am simțit la finalul cursei! Nu au trecut nici 12 ore de când am terminat cursa și încă nu realizez ce am reușit să obțin la acest Campionat Mondial din Argentina.

Care a fost cea mai dificilă parte a cursei?
Greul, în adevăratul sens al cuvântului, a început la kilometrul 26, când am început cinci kilometric de urcare. Până la kilometrul 31 a fost cea mai grea parte a cursei.

Ce reprezintă pentru tine acest rezultat?
Victoria este obiectivul fiecărui sportiv! Un titlu mondial este o mare realizare și îmi confirmă faptul că munca asiduă, depusă în ciuda obstacolelor apărute pe parcurs, aduce satisfacția marelelor rezultate.

Cum crezi că îți va schimba viața această medalie?
Medalia câștigată mă obligă să muncesc mai mult! Acum va trebui să confirm de fiecare dată statutul de campioană mondială! Sunt fericită și mândră că am devenit campioană mondială! Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine pe acest lung traseu al performanței!

REZULTATELE COMPLETE ale sportivilor români la Campionatul Mondial de alergare montană de la Villa de Angostura (Argentina) sunt următoarele:
FEMININ INDIVIDUAL: Cristina Simion – locul 1 (3:49:57), Denisa Dragomir – locul 8 (3:59:27), Mădălina Florea – locul 18 (4:10:16), Andreea Alina Pîscu – locul 26 (4:18:17).
FEMININ ECHIPE: România (Cristina Simion, Denisa Dragomir, Mădălina Florea, Andreea Alina Pîscu) – locul 3.
MASCULIN INDIVIDUAL: Leonard Mitrică – locul 14 (3:32:09), Bogdan Damian – locul 15 (3:32:16), Cristian Moșoiu – locul 22 (3:35:24), Ionuț Zincă – locul 27 (3:38:44), Andrei Preda – locul 39 (3:49:29),
MASCULIN ECHIPE: România (Leonard Mitrică, Bogdan Damian, Cristian Moșoiu, Ionuț Zincă, Andrei Preda) – locul 5.