Cristina Neagu, românca noastră, a reușit o performanță istorică fiind desemnată cea mai bună handbalistă din lume, în 2018.

1225

Cristina Neagu, căpitanul echipei naţionale, a fost desemnată MVP-ul anului 2018! De asemenea, Crina Pintea a fost inclusă în echipa ideală, fiind desemnată cel mai valoros pivot din lume.

Cristina Neagu, legitimată la CSM București, este singura handbalistă recompensată de trei ori cu titlul de ‘Cea mai bună handbalistă IHF a anului’. Cristina Neagu a devenit la finalul anului 2018 cea mai bună marcatoare all-time a Campionatului European de handbal feminin. 

Cea mai bun handbalistă a lumii a fost desemnată pe baza voturilor venite de la fani din întreaga lume (în jur de 80.000 de voturi) şi a unor jurnalişti din 12 ţări. Cristina Neagu a obţinut cel mai mare punctaj – 48 de voturi, reuşind să le devanseze pe Amandine Leynaud (Franţa) – 44 voturi şi Anna Vyakhireva (Rusia) – 42 de puncte. 

Sondajul organizat de handball-planet nu are caracter oficial, dar reprezintă totuşi un reper de luat în seamă, având în vedere faptul că la vot participă oameni din întreaga lume. În precedentele şapte ediţii, Cristina Neagu a fost MVP în 2015 şi 2016, anii în care a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii şi de IHF.