După aproape doi ani de piedici și amânări suferite de proiectul centrului de radioterapie oncologică, viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, a deblocat situația, semnând declarația pe propria răspundere solicitată de ISU Prahova.

Inițial, lucrările Centrului de Radioterapie al Spitalului Municipal Ploiești trebuiau să înceapă în luna martie, dar investiția a fost amânată câteva luni în momentul în care primarul Adrian Dobre a pasat responsabilitatea Consiliului Local, iar aleșii locali au considerat că o astfel de declarație trebuie dată de edilul municipiului.

„Oamenii au nevoie de acest Centru de Radioterapie şi îl aşteaptă de mult timp. Nu se poate să amânăm la nesfârşit şi să nu le asigurăm pacienţilor oncologici o şansă la viaţă. Am acceptat să îmi asum responsabilitatea deoarece sunt sute de pacienţi care depind de această investiţie, care au nevoie de şedinţele de radioterapie. Orice om are dreptul la viaţă şi nimeni nu poate să înşele speranţele unui bolnav cu un diagnostic atât de dur”, a declarat viceprimarul.

Centrul de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploiești este una dintre investițiile din domeniul sanitar mult așteptate de către bolnavii de cancer, atât din Prahova, cât și din județele limitrofe, fiind necesar pentru pacienții oncologici care au nevoie de tratament de specialitate în anumite afecțiuni care în prezent nu pot fi tratate decât în marile centre universitare.