Un hoţ evadat de aproape o lună de la Penitenciarul Ploieşti terorizează localnicii din două comune din Prahova. Dă spargeri şi le fură mâncarea. Autorităţile nu reuşesc să-l prindă deoarece Onorel se ascunde într-o pădure pe care o cunoaşte ca-n palmă, pentru că acolo a copilărit.

Penitenciarul Ploiesti a anunțat pe 18 aprilie că un deținut condamnat la trei ani de închisoare pentru furt a evadat. Detinutul Lupu Onorel, in varsta de 41 de ani, condamnat definitiv pentru furt calificat, isi executa pedeapsa in regim deschis, la Sectia Exterioara Movila Vulpii a Penitenciarului Ploiesti.

Onorel Lupu are 41 de ani şi i se mai spune şi „Haiducul”. Acesta a evadat din Penitenciarul Ploieşti în urmă cu o lună şi de atunci fură tot ce îi iese în cale din gospodăriile localnicilor, în special mâncare şi bani. 

Bărbatul a ajuns să fie coşmarul poliţiştilor care nu reuşesc să-l prindă. Zilele trecute, „Haiducul” a fost surprins de oamenii legii în timp ce încerca să fure dintr-o gospodărie. Şi de această dată bărbatul a reuşit să scape de poliţişti, după ce s-a ascuns în pădure. 

Se pare că acesta ar fi ajutat de o adolescentă de care ar fi îndrăgostit. Fata i-ar aduce mâncare, băutură şi ţigări în pădurea în care se ascunde. 

Bărbatul fusese condamnat la trei ani de închisoare pentru furturi din locuinţe.