La nivelul județului Prahova, în data de 15 aprilie 2020, au fost confirmate 39 de persoane infectate cu coronavirus și sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 687 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 13 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 234 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 652.

Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat seria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Au fost realizate verificări atât în rândul persoanelor fizice, cât și a agenților economici.

În cursul zilei de 14 aprilie, oamenii legii au mers la peste 400 locații din Prahova unde figurau persoane aflate în auto-izolare. În atenția echipelor mixte ale MAI au fost și 55 de agenți economici. Totodată, au fost realizate acțiuni pentru verificarea modului de respectare a ordonanțelor militare în vigoare.

În urma celor întreprinse, au fost aplicate 439 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 894.600 lei. Dintre acestea, 14 au fost date pentru fapte ilicite de natură economică, iar 425 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au aplicat 9.507 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 28 au fost pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină, 68 pentru fapte de natură economică, iar 9411 pentru alte contravenții în context, printre care și cele privind încălcarea restricțiilor de circulație. Valoarea totală a acestor măsuri depășește 13 milioane lei.

La nivel național, au fost confirmate 7.216 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și 362 persoane au decedat. De la ultima informare transmisă au fost înregistrate alte 337 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 245 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 74.827 de teste.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova le solicită în continuare cetățenilor respectarea prevederilor ordonanțelor militare, a măsurilor de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate în această perioadă, purtarea măștilor sau altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în spațiile publice ca măsură de prevenție.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.