Corina Crețu oferă soluții pentru construcția celor 3 spitale regionale din România

894

Comisarul european Corina Creţu de la PRO România, a discutat azi cu europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu pe tema celor trei spitale regionale pe care Guvernul PSD ar trebui să le construiască în România.

„În această după-amiază, la Strasbourg, m-am întâlnit cu domnul Marian Jean Marinescu, membru al Parlamentului European, cu care am discutat pe tema spitalelor regionale din România. Aşa cum i-am spus şi d-nului Marinescu, rămân acelaşi sprijin necondiţionat pentru România şi români, şi atât eu, cât şi Comisia Europeană suntem deschişi să discutăm orice variantă posibilă care poate să conducă la accelerarea construcţiei celor 3 spitale regionale de la Craiova, Iaşi şi Cluj. Pentru actuala perioadă de finanţare, sprijinul financiar prin Fondul European de Dezvoltare Regională este deja alocat pentru diferitele programe operaţionale, pe priorităţi de investiţii. Autorităţile române sunt cele care, dacă doresc, pot să propună o revizuire a priorităţilor de investiţii, în special în cadrul Programul Operaţional Regional, sau pot solicita realocarea fondurilor din cadrul altor programe operaţionale, în cazul în care doresc să mobilizeze fonduri UE suplimentare pentru proiectele celor 3 spitale regional“, a scris Corinţa Creţu pe Facebook. 

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, i-a transmis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care îi cere să comunice la Bruxelles situaţia celor trei spitale regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova, adăugând că e nevoie de o planificare clară a proiectului.