CORAL SRL a început dezinsecția în parcurile și spațiile verzi din Municipiul Ploiești

384

Primăria municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, va efectua,  în perioada 19- 30 iulie 2021, servicii de dezinsecție combatere țânțari, pe suprafața domeniului public al municipiului Ploiești, precum și servicii de dezinsecție combatere căpușe pe domeniul public (parcuri, spații verzi, etc.).

Produsele utilizate sunt:

  • Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
  • Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
  • Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;
  • Biopren 50 LML, având substanța activă s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor;
  • Parainsect CE, având substanța activă pralethrin, permethrin, piperonil butoxid, folosit pentru combaterea capuselor.

Suplimentar, pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătații, cu acordul prealabil al beneficiarului.

Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014, precum și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Activitatea de dezinsecție este realizată de către S.C. CORAL IMPEX S.R.L, cu utilaje portabile și autopurtate.

Pentru ca activitățile de dezinsecție să fie eficiente, acestea trebuie să fie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și privat.

În acest sens, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice, să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților de dezinsecție va fi prelungită.

Vă rugăm ca în perioada menționată să luați toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu. În caz contrar, Primăria municipiului Ploiesti și S.C. CORAL IMPEX S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.