Toți cei blocați acolo au intrat, după miezul nopții, în România. Autoritățile de la Budapesta au fost de acord să deschidă special pentru ei granița.

Convoiul uriaș de mașini a fost escortat de poliția maghiară și au intrat în România prin Vama Nădlac II, din județul Arad. Pe rând, au fost triați și interogați, mai ales că majoritatea veneau din țări cu mii de cazuri de coronavirus.

Comunicatul Poliției de Frontieră:

„Noaptea trecută, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a sosit un convoi format din sute de mijloace de transport, în care se aflau cetățeni români și străini. În ultimele ore, polițiștii de frontieră au fost efectuate formalitățile de intrare în ţară pentru 2.500 persoane şi aproximativ 700 de autovehicule.

Ulterior efectuării controlului specific la intrarea în țară, persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Poliția de Frontieră a triplat efectivele implicate în controlul de frontieră astfel încât formalitățile să se desfășoare cu operativitate. S-a lucrat cu aproximativ 50 de polițiști de frontieră, fiind deschise 10 artere de control.”

Suntem #ladatorie în linia întâi❗️

Suntem #ladatorie în linia întâi❗️În această noapte, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a sosit un convoi format din sute de mijloace de transport, în care se aflau cetățeni români și străini. În ultimele ore, polițiștii de frontieră au fost efectuate formalitățile de intrare în ţară pentru 2.500 persoane şi aproximativ 700 de autovehicule.Ulterior efectuării controlului specific la intrarea în țară, persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.Poliția de Frontieră a triplat efectivele implicate în controlul de frontieră astfel încât formalitățile să se desfășoare cu operativitate. S-a lucrat cu aproximativ 50 de polițiști de frontieră, fiind deschise 10 artere de control.❗️VĂ RUGĂM SĂ VĂ INFORMAȚI DOAR DIN SURSE OFICIALE❗??Rugăm să distribuiți!??#politiadefrontiera #misiunepermanenta #Coronavirus #covid19 #SurseOficiale

Publicată de Poliţia de Frontieră Română pe Marţi, 17 martie 2020

Foto cu caracter ilustrativ