Consiliul Județean Prahova: „Se pun la punct ultimele detalii pentru centurile ocolitoare ce vor fi construite de Consiliul Judeţean, pe Valea Prahovei, la intersecţia acestora cu viitoarea autostradă”

396

În vederea descongestionării traficului de pe Valea Prahovei şi a grăbirii realizării variantei ocolitoare Azuga-Buşteni, dar şi pentru a realiza o lucrare de infrastructură unitară, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, le-a solicitat reprezentanţilor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o întâlnire pentru conlucrarea proiectelor celor două instituţii.

Întâlnirea a avut loc la sediul CJ Prahova, fiind prezidată de către preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, şi Cristian Andrei, director Direcţiei Siguranţa Circulatiei şi Monitorizare Trafic din cadrul CNAIR. Pe lângă reprezentanţii instituţiilor amintite, la discuţii au participat atât proiectanţii autostrăzii Ploieşti – Braşov, cât şi cei ai centurii ocolitoare Azuga-Buşteni, primarii oraşelor Sinaia şi Buşteni, Vlad Oprea şi Mircea Corbu, dar şi un reprezentant al Consiliului Judeţean Braşov.

„Ne dorim ca viziunea Consiliului Judeţean Prahova să fie complementară cu cea a CNAIR, astfel încât să reuşim să construim proiecte fiabile pe termen lung. Ne dorim, de asemenea, implicarea CNAIR în realizarea centurilor de pe Valea Prahovei pentru că sunt lucrări de infrastructură de o importanţă naţională“, a declarat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.
La rândul său, secretarul de stat Ionel Scrioşteanu a subliniat importanţa dezbaterii, încă de la început, unor astfel de proiecte cu autorităţile locale, astfel încât să fie preîntâmpinate potenţiale piedici, reiterând ideea unei corelări a proiectelor locale cu cele naţionale.
Au fost prezentate şi dezbătute traseele configurate atât pentru autostradă, cât şi pentru centura ocolitoare, reanalizate potenţialele probleme care ar putea surveni odată cu realizarea celor două mari lucrări de infrastructură. S-a stabilit ca proiectanţii să aibă o întâlnire în cadrul căreia să găsească soluţiile optime, urmând ca ele să fie prezentate, într-o şedinţă similară celei de astăzi, până la sfârşitul lunii în curs.

Vă reamintim că, pe parcursul anului trecut, CJ Prahova a realizat studiile de fezabilitate pentru centurile ocolitoare Comarnic, Azuga-Buşteni, dar şi pentru Mizil şi Păuleşti.

Pentru Azuga-Buşteni, proiectul prevede realizarea unei şosele de tip drum naţional (4 benzi), prevăzut, printre altele, cu 2 pasaje supraterane, 2 pasaje subterane, 1 tunel, 9 poduri, ecrane fonoizolante/fonoabsorbante. Costul estimat este de aproape 430.000.000 lei (inclusiv TVA), iar durata de realizare este de 36 de luni.