Consiliul Județean Prahova: Începe modernizarea a 46 km de drumuri județene

393

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea și reabilitarea a 46,03 km de drumuri județene, pe traseul Urlați – Cherba – Ceptura – Fântânele – Vadu Săpat (Ungureni) – Mizil – Baba Ana (Conduratu) – Fulga de Sus – Fulga de Jos –Sălciile.

„Începem efectiv lucrările de modernizare și reabilitare a unor drumuri județene într-o zonă a județului Prahova cu mare potențial de dezvoltare economică. Această investiție va crește calitatea vieții prahovenilor din localitățile de pe traseu și va spori atractivitatea Parcurilor Industriale Urlați și Mizil”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Valoarea totală a proiectului este de 153.162.417,00 lei, din care 149.105.306,20 lei reprezintă fonduri europene nerambursabile. Durata de execuție a lucrărilor din proiect este de 33 de luni.

Investiția presupune modernizarea unor segmente importante ale drumurilor județene DJ102K, DJ102D, DJ100C și DJ102D, dar și lucrări de creștere a siguranței rutiere prin instalarea de parapete de protecție, indicatoare rutiere pe consola alimentate cu celule fotovoltaice și benzi rezonatoare. Pe traseul propus, vor fi construite număr 17 stații de autobuz, din care 15 stații cu alveole.

Proiectul se va realiza de către Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu primăriile de pe traseu, și va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 6: Îmbunătățirea Infrastructurii Rutiere de Importanță Regională, Prioritatea de Investiții 6.1: Stimularea Mobilității Regionale prin Conectarea Nodurilor Secundare și Terțiare la Infrastructură TEN-T, Inclusiv a Nodurilor Multimodale.