Consilierii PNL și PSD au aprobat gratuitate la transportul în comun pentru pensionarii din Ploiești cu venituri sub 2.500 de lei/ lună. PRO România, USR-PLUS și ALDE au fost împotrivă.

415

Consiliul Local Ploiești a adoptat, în ultima ședință, din 26 mai 2021, proiectul de hotărâre privind modificarea plafonului de venituri până la care pensionarii ploieșteni pot beneficia de gratuitate la transportul în comun.

Inițial, proiectul viza ca plafonul stabilit inițial, de 2.100 de lei, dar consilierii liberali au anunțat că vor să fie și ei inițiatori ai proiectului și au propus creșterea plafonului maxim până la care se poate acorda gratuitate 100 % pentru transportul în comun 2.500 de lei. Amendamentul a trecut, deși grupul PSD a propus un plafon de 2800 de lei.

După mai multe argumente pro și contra, proiectul a fost aprobat, ulterior, cu voturile aleșilor de la PNL și PSD, consilierii PRO România, USR și ALDE nefiind de acord cu o astfel de propunere, ulterior argumentând și votul.

Acest proiect presupune un efort bugetar suplimentar de aproximativ 5.000.000 lei, bani care momentan nu există și nici nu au fost prevăzuți în buget, lucru care ne face să ne întrebăm de la ce categorie din bugetul și așa limitat al municipiului se vor lua acești bani, câți oameni vor beneficia cu adevărat de acest transport gratuit și dacă nu era mai oportun decât acest proiect care poate fi interpretat ca și proiect populist ca acești bani să fi fost redirecționați către spitale, școli, grădinițe, locuri de joacă, infrastructură, și lista poate continua foarte mult ținând cont de necesitățile orașului și de cum arată în acest moment….