Consilierii locali și județeni au votat solicitarea de prelungirea contractului cu Veolia cu încă 90 de zile, fără asumarea datoriilor

535

Întruniți în ședință comună, consilierii județeni și cei locali au votat câte un proiect cu același obiect: prelungirea contractului cu Veolia Energie Prahova de la Ploiești până la desemnarea unui nou operator, dar nu mai mult de 90 de zile. Veolia Energie a anunțat că reziliază actualul contract începând cu 31 martie 2022, pentru ploieșteni însemând că există șansa ca ploieștenii să nu mai aibe energie termică și apă caldă în cazul în care Veolia Energie Prahova refuză să accepte solicitarea CJ Prahova și a Consiliului Local Ploiești de prelungire a contractului până la încheierea licitației ADI Termie Prahova.

La Consiliul Județean Prahova, proiectul a fost votat de majoritatea aleșilor prezenți la ședință, cu excepția a doi consilieri de la Prahova în Acțiune, care s-au abținut.

La Consiliul Local Ploiești au fost 15 voturi pentru și patru abțineri, proiectul fiind de asemenea adoptat.

În timpul ședinței a existat un schimb de replici între președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu și primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici.

Dumitrescu a anunțat că prin adoptarea acestui proiect doar se prelungește contractul cu Veolia pentru 90 de zile, fără asumarea datoriilor din actul adițional din 2019, în timp ce Volosevici a anunțat că anticipează un proces intentat de operatorul de termoficare.