Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, izolat de consilierii locali PNL

1088

Ruptură evidentă în administrația locală ploieșteană! Consilierii PNL Ploiești se pare că l-au lăsat pe primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici…singur….

De ce spunem asta? În ultima ședință a consiliul local al Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici i-a așteptat 20 de minute pe consilierii locali PNL să vină la ședință, iar când a fost întrebat de ei, a răspuns că nu știe nimic de ei…

În plus, pe ordinea de zi a fost introdus un proiect suplimentar cu nici o oră înainte de ședință de către Andrei Volosevici, respectiv „Împuternicirea Primarului Municipiului Ploiești să voteze în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova”, lucru care a creat discuții aprinse între consilierii PNL-USR/PLUS și Andrei Volosevici.

Pentru a putea a intra pe ordinea de zi, acest proiect avea nevoie de avizul comisiei nr.3 – Comisia pentru utilități publice, calitatea vieții și protecția mediului. Această comisie nu se poate întruni/vota decât dacă există o majoritate, majoritate formată evident, din cei de la PNL și USR PLUS, iar aceștia au refuzat să se întâlnească să îi dea primarului împuternicirea solicitată, lucru care a creat discuții aprinse, Andrei Volosevici „certându-i” pe colegi, spunându-le că este inadmisibil ca aceștia să fie atât de iresponsabili și să nu îi permită să introducă proiectul pe ordinea de zi, ținând cont că Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară avea loc în mai puțin de 2 ore și Municipiul Ploiești trebuie să își spună punctul de vedere cu privire la ordinea de zi ( care includea și votul în AGA privind majorarea tarifelor la salubritate în Ploiești).

După multe discuții aprinse între Andrei Volosevici și consilierii USR PLUS+ PNL și o pauză de discuții solicitată de PNL, aceștia s-au întors cu un aviz negativ pentru acest proiect, iar într-un final, împuternicirea dată de consilieri pentru votul primarului din AGA privind majorarea tarifelor la salubritate a fost ca acesta să propună o amânare a acestora.

Se pare că efectele scindării organizației PNL Ploiești sunt evidente după ce Andrei Volosevici a pierdut funcția de președintele organizației, fiind votat doar de 15 persoane, în fața Robertei Anastase, care a obținut 191 de voturi.