Consilierii locali ploieșteni au respins proiectul de hotărâre privind contractarea unui nou credit

624

În cadrul ședinței de consiliu local, primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea contractării unui împrumut intern, în valoare de 188.712.306 lei

Proiectul a fost respins cu cincisprezece abțineri de la majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local, consilierii locali PNL fiind singurii care au votat favorabil.

“Am cerut, pentru a patra oară, aprobarea unui împrumut de aproximativ 40 de milioane de euro, rambursabil în 13 ani. Vorbim de aproximativ 3 milioane de euro pe an.

Cu banii aceştia, putem realiza: construirea Laboratorului de radioterapie, extinderea de rețele canalizare, reabilitarea pasajelor pietonale, amenajarea intersecției Ștrandului cu Centura de nord-est, dar și asfaltarea mai multor străzi din municipiu, amenajarea de locuri de joacă în Ploiești, precum și continuarea lucrărilor de consolidare la Spitalul Municipal – etapa a IIa.

O parte din sumă ar merge şi către împrospătarea parcului auto pentru transportul public de călători din Ploieşti, achiziționarea celor 40 de autobuze noi. Majoritatea PSD – ALDE este precum fetiţa care l-a luat pe „NU” în braţe. Orice proiect important pentru oraş este blocat din principiu, doar pentru ca Ploieştiul să avanseze cât mai puţin. În cazul PSD, subdezvoltarea este o strategie politică naţională”, a afirmat primarul Adrian Dobre.

Dacă această propunere a ajuns totuși pe ordinea de zi, proiectul de hotărâre privind preluarea terenului de la Ministerul Apărării Naționale pentru construirea unui spital nou, nu a primit aviz din partea Comisiei 2 (comisia valorificare patrimoniu).

“De mai bine de jumătate de an, cer majorităţii PSD – ALDE să aprobe preluarea gratuită a unui teren de la Ministerul Apărării Naţionale pentru construirea unui Spital Municipal de Urgenţă şi a unui Centru de radioterapie profundă. Ministerul Apărării vrea să ne dea terenul, dar aceștia se opun, nu care cumva să înceapă să se facă vreun lucru pentru bolnavii din Ploieşti şi din întregul judeţ Prahova. Opoziţia faţă de preluarea gratuită a terenului reprezintă o dovadă de ticăloşie inexplicabilă. Presupunând, prin absurd, că nu s-ar face nimic pe acel teren, el nu costă nimic. Preluarea lui nu vine cu niciun fel de costuri imediate. Cât poți să fii de ticălos să refuzi demararea unui astfel de proiect atât de necesar ploieștenilor? ”, a mai declarat Adrian Dobre, primarul Municipiul Ploiești.