Congres PSD, 29 iunie 2019, rezultate vot : cine este noul președinte, secretar general,

428

Social-democraţii s-au reunit sâmbătă la Sala Palatului din București, pentru a-şi alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al partidului în cadrul unui congres extraordinar.

Congresul de pe 29 iunie va fi urmat de un alt congres, peste aproximativ o lună, în care va fi desemnat candidatul PSD la alegerile prezidențiale din toamnă.
Din cei 3.961 de delegați, pe Dăncilă au votat-o 2.828. Liviu Pleșoianu s-a clasat pe locul 2, cu 715. Șerban Nicolae a convins doar 375 de delegați să îl voteze, în timp ce Ecaterina Andronescu a fost votată de numai 50 de delegați.
Eugen Teodorvici a câștigat detașat cursa pentru funcţia de preşedinte executiv, cu 2.463 de voturi. Pe locul 2, la mare distanță, s-a clasat Daniel Suciu, cu 1.358 de voturi.

„Întotdeauna sprijinul e la Ministerul de Finanţe, pentru că ce vrea fiecare minister e dorinţă, ce vrea premierul şi ministrul de Finanţe e putinţă”, a afirmat Teodorovici, în discursul de susţinere a candidaturii.

El a mai spus că au fost momente când erau foarte puţini care voiau să schimbe lucrurile şi vorbeau pe la colţuri. „Astăzi suntem foarte vocali, ceea ce e bine, să spunem. Vă mai aduceţi pe 26 starea partidului? Pe 27 sau 28 ce am spus când am întâlnit delegaţia FMI? Că poate e şansa pentru acest partid”, a adăugat Teodorovici.

Surpriza uriașă a venit la secretarul general – unde a fost ales Mihai Fifor, iar Codrin Ștefănescu, marele favorit, a ieșit abia pe locul trei.

Voturile pentru secretarul general: Mihai Fifor: 2366. Gabriel Petrea: 717. Codrin Ștefănescu: 466. Felix Stroe:189 Rodica Nassar: 77