Conform raportului MAI, Alexandra a sunat la 112 de 5 ori. Poliţist: „Nu mai ţine linia ocupată”

530

Potrivit unor informaţii din raportul MAI, Alexandra Mâceșanu nu a vorbit de 3 ori cu operatorul 112, ci a vorbit de 5 ori cu anchetatorii încecând să le explice locul unde se află, a informat antena3.ro.

Astfel, la ora 11:05, la nivelul STS Olt s-a primit un apel 112 de la numărul de telefon…(cartela pre-paid), de la o persoană de sex feminin, care s-a recomandat ca fiind Mâceșanu Alexandra și care sesiza că a fost răpită și violată, însă până la redirecționarea apelului către dispeceratul IPJ Olt, convorbirea s-a întrerupt.

La ora 11.07, apelul a fost restabilit de către dispeceratul STS Olt, care a apelat numărul,iar convorbirea a fost preluată de către agent şef principal Florescu Vasilica Viorel, dispecer de serviciu 112 în cadrul IPJ Olt, care a fost sesizat cu privire la comiterea faptelor de lipsire de libertate, agresiune fizică şi viol. Imediat, politistul a redirecţionat apelul către dispecerul Poliţiei Municipiului Caracal, agentul şef principal Tănase Lucica, comunicându-i totodata datele obţinute de la operatorul STS.

La ora 11.12, Macesanu Alexandra a revenit cu un nou apel la 112, de pe acelaşi număr de telefon, sesizând aceleaşi aspecte, motiv pentru care dispecerul IPJ Olt a redirecţionat apelul către dispeceratul Poliţiei Municipiului Caracal, solicitând măsuri urgente.

După primirea apelului de la ora 11.12, dispecerul Poliţiei Municipiului Caracal a transmis sesizarea către patrula de ordine publică pedestră, formată din agent şef principal Neagoe Florentin şi agent sef principal Mecheniş Catalin, care au acţionat în zona 7 Caracal, respectiv străzile Antonius Caracalla şi Piaţa Victoriei, întrucât din datele obţinute de la minoră, rezultă că este posibil să se afle pe strada Antonius Caracalla nr. 9, adresa pe care aceasta a furnizat-o de pe o carte de vizită găsită la locul unde se afla.

Cu ocazia audierii înregistrării discuţiei telefonice între operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, ag. şef Principal Florescu Vasilica Viorel şi victimă, s-a constatat că poliţistul a avut o atitudine refractară faţăde aceasta, fără a da dovadă de solicitudine şi neimplicându-se în obţinerea de date care să conducă la identificarea locaţiei unde se află persoana apelantă, respectiv să o consilieze pe aceasta, ori să îi ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei până la sosirea echipajelor de poliţie.

În vederea obţinerii de detaliii suplimentare legate de locaţie, agent şef principal Neagoe Florentin a solicitat dispecerului Poliţiei Municipiului Caracal comunicarea numărului detelefon al victimei, după care a apelat-o la ora 11.13, de pe telefonul personal, şi a purtat o discuţie cu aceasta, ocazie cu care i-a indicat mai multe detalii despre locaţia unde se află şi a comunicat adresa de pe cartea de vizită care aparţinea unui inginer de cadastru, pe nume Popescu Lucian. De asemenea, minora a dat mai multe detalii legate de curtea imobilului în care se afla şi a precizat ca nu poate părăsi locaţia întrucât în curte se află câni lupi de care îi este teamă.

Întrucat a existat o neconcordanţă între adresa indicată de victimă şi cea unde se află aceasta, agenţii de poliţie menţionaţi au revenit la Poliţia Municipiului Caracal şi au raportat evenimentul şefului Biroului Investigatii Criminale, comisar de politie Pistol Constantin.

La ora 11.29, apelanta a fost din nou sunată de pe telefonul agentului de poliţie Neagoe Florentin, ocazie cu care comisar Pistol Constantin a încercat să obţină informaţii legate de locaţia în care se află.

Cu ocazia discutiei telefonice, poliţistul a încercat să o calmeze pe fată şi i-a cerut să-i spună dacă ştie unde se află şi ce vede în jurul ei.

Adolescenta a relatat că a reuşit să găsească un telefon mobil în locul în care a fost sechestrată după ce agresorul său a plecat la farmacie să cumpere o cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini, se arată în raportul MAI. Aceasta a relatat că este sechestrată într-o casă de un bărbat care în acel moment nu se afla lângă ea, fiind plecat la farmacie să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini. Totodată, victima a precizat că, în acea curte, se afla un brad, un nuc, o maşină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri, şi mai mulţi câini lupi dezlegaţi, în continuare, poliţistul a întrebat-o dacă are reţea internet pe telefonul de pe care vorbeşte şi răspunsul a fost negativ. Tot cu ocazia convorbirii, şeful biroului i-a solicitat să-i comunice culoarea gardului şi dacă poate să iasă din casă şi din curte.

Cea în cauză a răspuns că gardul este din metal de culoare roşie şi nu poate ieşi din încăpere deoarece este legată şi afară sunt câini lupi”, se arată în raportul MAI ce prezintă dinamica discuţiei dintre Alexandra şi ofiţerii de poliţie, atunci când fata a sunat la 112.