Conflict între USR-PLUS și PNL la Ploiești. Se rupe alianța?

473

Tensiuni în cadrul Alianței PNL- USR-PLUS.

În cadrul ultimei ședinte de consiliul local al Municipui Ploiești, din 26 mai 2021, lucrurile nu au funcționat ca o alianță la Ploiești, ba dimpotrivă. La mai multe proiecte, consilierii USR-PLUS au votat împotriva colegilor lor de alianță de la PNL. Cel mai important punct după ordinea de zi unde cei de la USR-PLUS au votat împotriva colegilor de la PNL, deși aceștia erau inclusiv inițiatori ai proiectului, a fost cel legat de creșterea plafonului pentru acordarea de autorizații gratuite 100% pentru pensionarii din Ploiești. Acesta a trecut în schimb cu ajutorul celor de la PSD, PNL și PSD fiind singuri care au votat pentru, PRO România, ALDE și USR PLUS votând împotriva, unul dintre principalele argumente fiind lipsa banilor existenți în buget pentru susținerea acestei majorări substanțiale ( peste 5.000.000 lei ), lucru care este la limita legalității, pentru că se angajează cheltuieli din bugetul local pentru care nu există alocare bugetară.

Astfel de voturi ale USR-PLUS contra colegilor de la PNL au existat în fiecare ședință, inclusiv pe tema bugetului Municipiului Ploiești.

Se pare că această alianță se clatină din răsputeri, lucru vizibil din contrele permanente între cele 2 partide, asa că întrebarea care stă pe buzele tuturor este cât mai durează alința PNL-USR-PLUS la Ploiești și daca se dăstramă care vor fi următorii parteneri ai celor de la PNL? Ținând cont de votul din consiliul local, cumva PSD?