Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, demisie în bloc

1003

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti a demisionat dupa neregulile descoperite de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, in unitatea spitaliceasca.

Potrivit unui comunicat de presa semnat de managerul spitalului, Niculescu Marius, este vorba despre demisia sa si a altor doi directori, care au cerut incetarea contractului de administrare.

Managerul recunoaste ca probleme sesizatea de Pintea sunt „reale si corecte”.

„Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, prin reprezentantul legal, Manager Ec. Niculescu Marius prezint public scuze dnei ministru Pintea Sorina cu privire la titlurile neadevarate si distorsionate prezentate in spatiul public de unele publicatii media.

Opinia mea personala este ca neconformitatile precizate de dna ministru sunt reale si corecte, avand in vedere standardele de calitate pe care Spitalul Public trebuie sa le indeplineasca la furnizarea serviciilor medicale”, se arata intr-un comunicat de presa.

Niculescu mai precizeaza ca „opinia medicilor sefi sectii si dnului dr. Albu este justificata, prin prisma imbunatatirilor semnificative care au fost realizate pe sectiile Cardiologie, Chirurgie I, fata de conditiile in care au fost nevoiti sa isi desfasoare activitatea inainte de aceste modernizari si dotari”.

Potrivit sursei citate, atat directorul de ingrijri medicale, cat si cel medical si-au dat demisiile, acestea fiind aprobate. Directorul financiar-contabil a cerut concediu de odihna, insa solicitarea i-a fost refuzata.

„Dnul director medical a solicitat incetarea contractului de administrare incepand cu data de 08.04.2019, cerere aprobata de managerul unitatii.

Dnul director financiar-contabil a solicitat, incepand cu data de 03.04.2019 cerere de concediu de odihna, cerere ce nu a fost aprobata de managerul unitatii, avand in vedere necesitatea institutiei de efectuare a operatiunilor fiannciar-contabile.

Directorul de ingrijiri medicale a solicitat incetarea contractului de administrare incepand cu data de 08.04.2019, cerere aprobata de managerul unitatii”, se mai arata in document.

Managerul mai pregizeaza ca si-a inaintat si el cererea de demisie, insa aceasta trebuie aprobata de presedintele Consiliului Judetean Prahova.

„Managerul unitatii a hotarat aprobarea celor mentionate anterior, precum si inaintarea catre presedintele CJPH (Consiliului Judetean Prahova – n.red.) a solicitarii de incetare a contractului de management (…) „, conchide sursa citata.