Complexul termal Therme, din nordul Bucureștiului,se închide pe parcusrul întregii luni martie, devansând, pe fondul coronavirus, lucrările de mentenanță, programate inițial pentru luna mai.

Therme Bucuresti a decis restricționarea temporară a accesului vizitatorilor pentru toate zonele centrului, în perioada 12-31 martie 2020, devansând lucrările multianuale de mentenanță.

Sănătatea și starea de bine a vizitatorilor și membrilor echipei Therme București sunt și vor rămâne întotdeauna în centrul misiunii noastre.

Therme București a decis devansarea lucrărilor multianuale de mentenanță, planificate inițial pentru a doua jumătate a lunii mai, în considerarea contextului și a măsurilor de prevenție luate de autoritățile din întreaga Europa pentru limitarea răspândirii globale a virusului Covid-19. Măsura de restricționare a accesului vizitatorilor pentru toate zonele centrului Therme București este una temporară, prevăzută până la data de 31 martie a.c.

Conform comunicatului celei mai respectate Asociații Profesionale Europene a Centrelor Termale – EWA, având în vedere procedurile uzuale de igienizare și dezinfectare, cât și mediul natural, calitatea aerului și temperatura ambientală specifice proiectelor Therme, se confirmă, prin medicul coordonator al unității speciale de izolare din cadrul clinicii „Robert Bosch” din Stuttgart, Katja Rothfuß, faptul că: „Nu există nici un risc specific de transmitere a virusurilor în centrele termale si băile publice, dimpotrivă: clorul și căldura sunt dușmani naturali ai virusurilor”.

În contextul actual, Therme București a luat încă din 28 februarie, măsuri suplimentare de prevenție a răspândirii virusurilor, conform recomandărilor și standardelor de referință la nivel național și internațional.