Comitetul Executiv al PSD, convocat după căderea Guvernului

409

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, vineri, în prima ședință după căderea Guvernului. Social – democraţii vor discuta despre șefia partidului, dar și despre candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale. Şedinţa CEX a fost convocată la ora 18.30.

Potrivit unor surse, social – democraţilor li s-ar putea cere un vot de încredere pentru Viorica Dăncilă. În urma votului se va decide dacă Viorica Dăncilă mai rămâne sau nu în fruntea partidului și mai ales dacă va rămâne candidat al PSD la alegerile prezidențiale

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, pe Facebook, că în perioada următoare PSD are nevoie de o reformă internă.

Viorica Dăncilă a declarat joi, imediat după ce a fost anunțat rezultatul moțiunii de cenzură, că rămâne la conducerea partidului și candidatul pentru alegerile prezidențiale.

„Rămân la șefia PSD. Nu îmi reproșez nimic”, a spus Viorica Dăncilă.

Tot în prima ședință CEx, social democrații trebuie să decidă excluderea din partid a celor patru parlamentari care au votat moțiunea de cenzură. Este vorba de Gabriel Petrea, Mihăiță Găină, Iustin Talpoș și Sorin Bota.