Cocaină transportată în stomac descoperita de poliția de frontieră

570

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.P.F. Henri Coandă au depistat un cetăţean ucrainean care a încercat să introducă în ţară, 18 capsule ce conţineau aproximativ 143 de grame de cocaină, ingerate în stomac.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate –  Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc.

Este vorba despre un tânăr de 27 de ani, cetățean ucrainean, care ingerase, în Brazilia, 18 capsule cu cocaină ce conţineau în total aproximativ 143 de grame, cu scopul de a le preda membrilor unei rețele infracționale ce acționa pe teritoriul țării sale.

În schimbul acestui ”serviciu”, tânărul ar fi primit 500 de euro.

Cel în cauză a fost depistat la data de 26 iunie a.c., pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, el călătorind din direcţia Sao Paolo, via Barcelona. Aici, în baza unei analize de risc, efectuate de polițiști de frontieră, a fost selectat pentru control specific antidrog.

Chiar dacă, la controlul bagajelor nu au fost identificate droguri ascunse, pasagerul a fost examinat și cu aparatul X Ray din dotarea Poliției de Frontieră, fiind observate, în stomacul bărbatului, 18 caşete cu substanţă.

După acel moment s-a solicitat sprijin de specialitate de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate –  Serviciul Antidrog, din cadrul Poliției Române și s-a luat decizia sesizării D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, de către Poliția de Frontieră, întrucât existau suspiciuni rezonabile că pasagerul transportă, în corp, capsule ce conțin droguri. 

Până astăzi, cetățeanul ucrainean s-a aflat într-o unitate spitalicească din Capitală, sub escortă, în vederea aplicării unor proceduri medicale care să conducă la eliminarea capsulelor cu droguri din organism.

După externare, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc.